بتن شیمی زرین بتن شیمی زرین

بتن شیمی زرین

تولیدکننده افزودنی های بتن | روان کننده بتن

انواع بتن | کاربردهای انواع بتن در بتن ریزی

5/5

15 مورد از انواع بتن مورد استفاده در ساخت و ساز و کاربردهای انواع بتن

انواع بتن بر اساس مواد تشکیل دهنده، طرح مخلوط، روش ساخت، منطقه کاربرد، شکل واکنش هیدراتاسیون تولید می شود. در این مقاله جزئیات انواع بتن، خواص و کاربردهای انواع بتن مورد بحث قرار گرفته است.

انواع بتن

انواع بتن عبارتند از:

بتن با مقاومت معمولی
بتن ساده یا معمولی

  • بتن مسلح
  • بتن پیش تنیده
  • بتن پیش ساخته
  • بتن سبک 
  • بتن با چگالی بالا
  • بتن هواکش شده
  • بتن آماده
  • بتن پلیمری
  • بتن سیمانی پلیمری
  • بتن آغشته به پلیمر
  • بتن با مقاومت بالا
  • بتن با کارایی بالا
  • بتن خود تلفیقی
  • بتن شاتکریت
  • بتن عبوری

خواص و کاربرد انواع بتن ذکر شده در بالا به اختصار توضیح داده شده است:

1. بتن با مقاومت معمولی

بتن معمولی یکی از رایج ترین انواع بتن می باشد. بتن معمولی بتنی است که از اختلاط مواد اولیه سیمان، آب و سنگدانه به دست می آید، مقاومت معمولی بتن به ما می دهد. مقاومت این نوع بتن از 10 مگاپاسکال تا 40 مگاپاسکال متغیر خواهد بود.
بتن با مقاومت معمولی دارای زمان گیرش اولیه 30 تا 90 دقیقه است که به خواص سیمان و شرایط آب و هوایی محل ساخت بستگی دارد.

2. بتن ساده

بتن ساده یکی از انواع بتن که هیچ گونه تقویت کننده ای در خود نخواهد داشت. مواد تشکیل دهنده اصلی سیمان، سنگدانه ها و آب هستند. متداول ترین طراحی ترکیبی 1:2:4 است که طرح مخلوط معمولی است.

بتن ساده از اب،سیمان و سنگدانه تشکیل شده است

چگالی بتن ساده بین 2200 تا 2500 کیلوگرم بر متر مکعب متغیر خواهد بود. مقاومت فشاری 200 تا 500 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است
بتن ساده یکی از انواع بتن است که عمدتاً در ساخت روسازی ها و ساختمان ها به ویژه در مناطقی که تقاضای کمتری برای مقاومت کششی بالا وجود دارد، استفاده می شود. دوام این نوع بتن ها تا حد زیادی رضایت بخش است.

3. بتن مسلح

یکی دیگر از پرکاربردترین انواع بتن، در ساختمان سازی بتن مسلح می باشد. بتن سیمانی تقویت شده به بتنی گفته می شود که آرماتور برای تحمل مقاومت کششی به آن وارد می شود. بتن ساده از نظر کشش ضعیف و از نظر فشاری خوب است. از این رو قرار دادن آرماتور مسئولیت تحمل تنش های کششی را بر عهده می گیرد. 

بتن مسلح

RCCبا عمل ترکیبی بتن ساده و آرماتور کار می کند. آرماتور فولادی مورد استفاده در بتن می تواند به صورت میله،یا به صورت مشبک باشد. در حال حاضر الیاف نیز به عنوان تقویت کننده توسعه یافته است.
بتن آرمه شامل الیافی بتنی است که از الیاف (الیاف فولادی) به عنوان تقویت کننده بتن استفاده می کند. استفاده از مش در بتن باعث سایش می شود. هر نوع آرماتور مورد استفاده در بتن، اطمینان از پیوند مناسب بین بتن و آرماتور بسیار ضروری است. این چسب استحکام و عوامل دوام بتن را کنترل می کند.

نکته : در اجرای سازه های فوق العاده مسلح از فوق روان کننده بتن شیمی استقاده می شود.

برای خرید فوق روان کننده بتن شیمی کلیک کنید.

 
روان کننده بتن شیمی

مشخصات فنی محصول ابرروان کننده بتن:

  1. حالت فیزیکی : مایع
  2. رنگ : قهوه ای روشن
  3. بسته بندی : گالن 20 – 1 – 4 کیلویی
  4. نوع محصول : پایه سیمانی پلیمری
  5. ph : 4 ± 0/05
  6. وزن مخصوص : 1/05±0/05 گرم بر سانتی متر مکعب
  7. قابلیت اختلاط : دارد
  8. یون کلر : ندارد
  9. تاریخ مصرف : یک سال پس از تولید
  10. شرایط نگهداری : در ظروف در بسته و محفوظ از هوا نگهداری شود

قیمت و خریدابرروان کننده بتن

4.بتن پیش تنیده

بتن پیش تنیده یکی از انواع بتن است که در بیشتر پروژه های مگا بتن مورد استفاده قرار میگیرد.

 این یک تکنیک ویژه است که در آن میله ها یا تاندون های مورد استفاده در بتن قبل از اعمال بار سرویس واقعی تحت فشار قرار می گیرند.
در طول اختلاط و قرار دادن بتن، این میلگردهای کششی از هر انتهای واحد سازه ای محکم قرار گرفته و نگه داشته می شوند. پس از گیرش و سخت شدن بتن، واحد سازه تحت فشار قرار می گیرد.

بتن پیش تنیده

این پدیده پیش تنیدگی باعث می شود که قسمت پایینی عضو بتنی در برابر کشش قوی تر شود.
بتن پیش تنیده فرآیند پیش تنیدگی به تجهیزات سنگین و مهارت نیروی کار (جک ها و تجهیزات برای کشش) نیاز دارد. از این رو واحدهای پیش تنیدگی در محل ساخته شده و در محل مونتاژ می شوند. اینها در کاربرد پل ها، سازه های بارگذاری شده سنگین و سقف با دهانه های طولانی تر استفاده می شوند.

5. بتن پیش ساخته

یکی دیگر از انواع بتن، بتن پیش ساخته می باشد که در آن می توان عناصر سازه ای مختلفی را ساخت و طبق مشخصات در کارخانه ریخت و در محل در هنگام مونتاژ خریداری کرد. به این نوع بتن، بتن پیش ساخته می گویند.

بتن پیش ساخته

نمونه هایی از واحدهای بتنی پیش ساخته عبارتند از بلوک های بتنی، واحدهای راه پله، دیوارها و تیرهای پیش ساخته، لنگه های بتنی و بسیاری از عناصر دیگر. این واحدها مزیت ساخت سریع را دارند زیرا فقط مونتاژ لازم است.
از آنجایی که ساخت در محل انجام می شود، کیفیت تضمین می شود. تنها احتیاط انجام شده برای حمل و نقل آنهاست.
نکته : در صنایع بتن های آماده و پیش ساخته از روان کننده بتن، بتن شیمی زرین استفاده می شود. در انتهای مقاله توضیحات تکمیلی در رابطه با روان کننده را می توانید مطالعه کنید.

6. بتن سبک

بتن سبک

از انواع بتن، بتن هایی که چگالی کمتر از 1920 کیلوگرم بر متر مکعب دارند جزء بتن سبک دسته بندی می شوند. سنگدانه ها عنصر مهمی هستند که به تراکم بتن کمک می کنند.نمونه هایی از سنگدانه های سبک عبارتند از پوکه، پرلیت و اسکوریا. بتن سبک برای حفاظت از سازه های فولادی استفاده می شود و همچنین برای ساخت عرشه های پل دهانه بلند استفاده می شود. از اینها برای ساخت بلوک های ساختمانی نیز استفاده می شود.

7. بتن با چگالی بالا

بتن سنگین یکی دیگر از انواع بتن است که چگالی آن بین 3000 تا 4000 کیلوگرم بر متر مکعب است. 

 در اینجا از سنگدانه های سنگین استفاده می شود.
از سنگ های خرد شده به عنوان سنگدانه های درشت استفاده می شود. متداول ترین سنگدانه های سنگین وزن باریت ها هستند.
این نوع سنگدانه ها بیشترین کاربرد را در ساخت نیروگاه های اتمی و پروژه های مشابه دارند. سنگدانه های سنگین به سازه کمک می کند تا در برابر هر نوع تابش ممکن مقاومت کند.

8. بتن با هوا

بتن هوا دار

اینها از انواع بتن هستند که هوا به طور عمدی برای مقدار 3 تا 6 درصد از بتن به داخل آنها کشیده می شود. حباب هوا در بتن با افزودن فوم ها یا مواد کف کننده گاز حاصل می شود. برخی از نمونه‌های عوامل حباب‌کننده هوا رزین‌ها، الکل‌ها و اسیدهای چرب هستند.

9. بتن آماده

بتن آماده یکی از انواع بتن است که در یک کارخانه اختلاط مرکزی مخلوط و غوطه ور می شوند. بتن مخلوط با کمک یک میکسر حمل و نقل کامیونی به محل آورده می شود. پس از رسیدن به سایت می توان مستقیماً بدون هیچ گونه درمان دیگری استفاده کرد.
بتن آماده بسیار دقیق است و بتن تخصصی را می توان بر اساس مشخصات و با نهایت کیفیت توسعه داد. ساخت این بتن به یک کارخانه اختلاط متمرکز نیاز دارد. این کارخانه ها در فاصله قابل تنظیم از محل ساخت قرار خواهند گرفت.
اگر حمل و نقل بیش از حد طولانی باشد، منجر به گیرش بتن می شود. این گونه مسائل مربوط به تاخیر زمانی با استفاده از عوامل بازدارنده که تنظیم را به تأخیر می اندازند، مقابله می کند.

10. بتن پلیمری

بتن پلیمری یکی از انواع بتن است که در ساخت آن بجای سیمان از پلیمر استفاده می شود.

در مقایسه با بتن معمولی، در بتن پلیمری سنگدانه ها به جای سیمان با پلیمر متصل می شوند. تولید بتن پلیمری به کاهش حجم فضاهای خالی در سنگدانه ها کمک می کند. این امر باعث کاهش مقدار پلیمری می شود که برای اتصال سنگدانه های مورد استفاده لازم است.
باعث کاهش مقدار پلیمری می شود که برای اتصال سنگدانه های مورد استفاده لازم است

بتن پلیمری چیست؟

از این رو سنگدانه ها بر این اساس درجه بندی و مخلوط می شوند تا حداقل فضاهای خالی و در نتیجه حداکثر چگالی به دست آید.

انواع بتن پلیمری شامل دسته های مختلفی می باشد:

بتن آغشته به پلیمر
بتن سیمانی پلیمری
بتن نیمه آغشته شده

11. بتن با مقاومت بالا

یکی دیگر از انواع بتن ، بتن هایی هستند که مقاومت آنها بیش از 40 مگاپاسکال است. و این بتن را می توان بتن با مقاومت بالا نامید. این افزایش مقاومت با کاهش نسبت آب به سیمان حتی کمتر از 0.35 به دست می آید.

12. بتن با کارایی بالا

این نوع بتن استانداردهای خاصی را رعایت می کنند، اما به هیچ وجه محدود به دوام نیستند. لازم به ذکر است که تمامی بتن های پرمقاومت می توانند تاثیر بالایی داشته باشند.

بتن با کارایی بالا چیست؟

اما همه بتن های با کارایی بالا (HPC) بتن با مقاومت بالا نیستند.استانداردهایی که بتن با کارایی بالا رعایت می کند در زیر ذکر شده است:

  • افزایش قدرت در سنین پایین
  • جاگذاری آسان بتن
  • عوامل نفوذپذیری و چگالی
  • گرمای هیدراتاسیون
  • عمر طولانی و دوام
  • چقرمگی و خواص مکانیکی مدت عمر
  • نگرانی های زیست محیطی

13. بتن خود تلفیقی

مخلوط بتن زمانی که تحت وزن خود قرار می گیرد و متراکم می شود، بتن خود تقویت کننده محسوب می شود. هیچ لرزشی مشابه به طور جداگانه داده نخواهد شد. این ترکیب بازده بالایی دارد.
میزان ریزش بین 650 تا 750 خواهد بود.به این نوع بتن به دلیل استحکام بالا بتن روان نیز گفته می شود. در مناطقی که آرماتور ضخیم است، بتن خود ترمیم شونده بهترین عملکرد را دارد.

14. بتن شاتکریت

 بتن شاتکریت

در اینجا انواع بتن در نحوه اعمال آن بر روی ناحیه ریخته گری متفاوت است. بتن با کمک یک نازل به داخل قاب یا قالب سازه ای آماده شده شلیک می شود. از آنجایی که عکسبرداری در فشار هوای بالاتر انجام می شود، فرآیند قرار دادن و فشرده سازی همزمان انجام می شود.

15. بتن عبوری

بتن عبوری نوعی بتن است که برای عبور آب از آن طراحی شده است. این نوع بتن در حین طراحی دارای 15-20 درصد فضای خالی خواهد بود.
بتن انتقالی با فرآیند اختلاط، عملکرد، روش های کاربردی و غیره منحصر به فرد ایجاد می شود. از این بتن در ساخت پیاده روها و مسیرهایی که مشکل آب طوفانی وجود دارد استفاده می شود.
آب اتمسفر از این روسازی های بتنی عبور کرده و به آب های زیرزمینی می رسد. بنابراین، بسیاری از مشکلات زهکشی حل می شود.

 

 برگشت به بالا